"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Corabia - Duminica a IX-a după Rusalii

joi, 5 mai 2016

Apele limpezi ale vietii


“Asa zice Domnul Dumnezeu Cel ce te-a facut (…) nu te teme… Ca Eu le voi da apa celor ce insetati umbla in tinuturi fara apa” (Isaia 44, 2-3).

El se arata intelegator fata de toate nevoile noastre, pentru ca El ne-a facut, cu mana Sa, ne-a dat chip, intocmai ca olarul care da chip lutului sau, dupa cum ii convine. Si nu incape indoiala ca Facatorul Se va ingriji de facerea mainilor Sale. “Nu te teme ca Eu le voi da apa celor insetati, pretutindeni”. Iata ce ne spune: Oriunde vor fi tinuturi fara apa, oriunde vor fi insetati, va fi si izvor de apa vie. Astepatam cu jind, in fiecare clipa, prezenta Lui, mantuirea Lui, stiind ca ne-a fagaduit rauri de apa vie.
“A despicat o stanca si au curs ape, in pamant fara de apa rauri au alergat” (Psalimi 104, 41). Asa ceva poate face numai Dumnezeu. O viata grea este, de cele mai multe ori un desert, un pamant sterp neroditor, pe care tot lucrandu-l, ni se stoarce ultima picatura de vlaga. Se intampla ca necazul sa nu ne imblanzeasca, ci deopotriva, sa ne inaspreasca sufletul, dar cand Domnul isi va intinde mana asupra necazului nostru, cand va bate in portile inimii noastre impietrite, atunci se vor revarsa asupra noastra rauri de apa vie, vindecatoare, in stare sa dea vlaga si celor mai aride si sterpe pamanturi.

Chiar si atunci cand puterea noastra sufleteasca este atat de istovita, incat am ajuns sa nu mai simtim noi insine setea, sa nu pregetam a ne incredinta Lui – fiind convinsi ca suntem un pamant uscat, care duce lipsa de roua cereasca – sa-L rugam sa ne trimita rauri de apa ca sa ude si sa reinvie pustiul din noi. EL ne va usura, ne va indeplini cu prisosinta cererile, mai mult decat ne-am putea inchipui, ne va potoli setea sufletului.
In Sfanta Scriptura sta scris:”Si mi-a aratat un rau al apei vietii, stralucitor, ca de cristal, care izvoraste din tronul lui Dumnezeu si al Mielului” (Ap 22, 1). Cat timp aceasta apa va curge, sufletele insetate vor putea veni sa bea din ea pe saturate, fiindca “din izvorul desfatarii Tale ii vei adapa” (Ps 35,8). Ne asteapta deplinatatea nesfarsitelor bucurii, cand supararile pamantesti vor trece si cand Domnul ne va gasi pregatiti sa gustam fericirea cereasca, cea pe care ne-a pregatit-o noua.” 

 din ” Fiecare zi un dar al lui Dumnezeu” – 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!