"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Corabia - Duminica a IX-a după Rusalii

duminică, 19 iulie 2015

Explicarea Sfintei Liturghii - Liturghia credincioşilor - Împărtăşirea

Chemarea credincioşilor la impărtăşire se face de către preot: “Cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste să vă apropiaţi”. Cei ce voiesc să se împărtăşească trebuie să se apropie cu credinţă tare, că ele sunt izvoare de viaţă veşnică pentru cei ce se vor împărtăşi dintr-însele.  Prin împărtăşania pe care o primim cu credinţă, cu nădejde şi cu dragoste recunoaştem că suntem în unitate cu Hristos, cu viaţa Lui, cu Împărăţia Lui. Prin Împărtăşanie Biserica se împlineşte pe sine în toată plinătatea ei ca Taină a Împărăţiei, ca realitate a trupului nou şi a vieţii noi. Rugăciunea de mijlocire a Euharistiei e una cosmică, eclesiologică, eshatologică. Euharistia descoperă lumea, Biserica, Împărăţia – întreaga creaţie; întreaga mântuire e a lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!