"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Corabia - Duminica a IX-a după Rusalii

joi, 21 mai 2015

Rugaciune pentru eroii Patriei

Pomeneste, Doamne, pe cei ce intru nadejdea invierii si a vietii celei ce va sa fie au adormit, eroii Patriei, parintii si fratii nostri si pe toti cei care intru dreapta credinta s-au savirsit, si iarta-le lor toate greselile pe care cu cuvintul sau cu lucrul, sau cu gindul le-au savirsit si-i aseaza pe ei, Doamne, la locuri luminoase, in locuri cu verdeata, in locuri de odihna, de unde a fugit toata durerea, intristarea si supararea si unde cercetarea fetei Tale veseleste pe toti sfintii Tai cei din veac.
Daruieste-le lor si noua imparatia Ta si impartasirea bunatatilor Tale celor negraite si vesnice si desfatarea vietii Tale celei nesfirsite si fericite.
Ca Tu esti invierea si odihna adormitilor robilor Tai , Hristoase, Dumnezeul nostru si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Preasfintitului si Bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin.
Cu sfintii odihneste, Hristoase, sufletele adormitilor robilor Tai, unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfirsit.


La 19 mai 2015, cu două zile înaintea sărbătorii Înălţării Domnului şi a Zilei Eroilor, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, a săvârşit slujba Parastasului în faţa monumentului eroilor din curtea Catedralei Episcopale din Deva, la care au participat membrii Asociaţiei Judeţene ‚‚Sarmizegetusa’’ a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din judeţul Hunedoara, potrivit episcopiadevei.ro.

Apoi a avut loc o întâlnire în sala de şedinţe a Centrului Eparhial din Deva. În cadrul acesteia, domnul Colonel Dănilă Moldovan, Preşedintele Asociaţiei, a rostit un cuvânt în care a punctat importanţa Bisericii şi a Armatei în istoria poporului român, după care a conferit ierarhului hunedorean titlul de membru de onoare al Asociaţiei Judeţene ‚‚Sarmizegetusa’’ a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din judeţul Hunedoara. Au fost oferite şi diplome de excelenţă, atât Preasfinţitului Părinte Gurie cât şi unor slujitori ai Sfintelor Altare.

De asemenea, Preasfinţitul Părinte Episcop Gurie, a vorbit celor prezenţi despre cinstea şi menirea de a fi erou, iar apoi a înmânat diplome de excelenţă cadrelor militare prezente.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!