"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

Postare prezentată

Corabia - Duminica a IX-a după Rusalii

luni, 28 mai 2018

Invatatura Despre Sf Treime in Opera Parintilor Capadocieni

Capitolul I1. Dogma Sfintei Treimi-prezentare generală

Dogma Sfintei Treimi este fundamentală pentru învăţătura creştină, datorităfaptului că are implicaţii asupra întregului sistem creştin, ca modalitate de gândireşi de trăire.

Cuprinsul dogmei Sfintei Treimi constă în afirmarea de bază acredinţei, anume că Dumnezeu este unul în fiinţă şi întreit în persoane: Tatăl, Fiulşi Duhul Sfânt.

Această dogmă, care este întâlnită numai în Biserica creştină şicare este străină celorlalte religii şi sisteme religioase şi filosofice, este o tainăcare nu poate fi înţeleasă deplin de mintea omenească. De aceea ea nu s-adescoperit deodată în istoria mântuirii, ci treptat, etapizat, în mod neclar, aluziv şiincomplet. S-a făcut aşa în funcţie de creşterea spirituală şi morală a oamenilor,care numai printr-o relaţie de iubire, de comuniune cu Dumnezeu, ce presupune oviaţă curată din punct de vedere spiritual şi moral devin deschişi şi sensibili la prezenţa lui Dumnezeu. Citeste in continuare>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!