"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

miercuri, 8 august 2018

Un sfat scurt

Sf. Ioan Gură de Aur
din „Părinți, copii și creșterea lor”
 
„Copii, ascultati pe parintii vostri în Domnul, ca aceasta este cu dreptate” (Efeseni 6, 1). Aici nu vorbeste nici despre Hristos, nici despre cele ceresti. Se adreseaza sufletelor simple, copiilor, si de aceea o face cu un sfat scurt, pentru ca ei n-ar putea urmari un cuvânt prea lung. De aceea nu spune nimic despre Împaratia lui Dumnezeu, fiindca la aceasta vârsta nu pot întelege asemenea lucruri. Spune doar ce ar dori sa asculte un suflet de copil, ca va trai ani multi pe pamânt.


Daca ne-ar întreba cineva de ce nu le-a spus nimic copiilor despre Împaratia lui Dumnezeu, ci le-a dat doar porunca scrisa în Lege, i-am raspunde ca a facut-o pentru ca ei sunt fiinte nevinovate si pentru ca stia bine ca, daca un barbat si o femeie se supun Legii, atunci nu-i nevoie de multa osteneala ca sa-i faca si pe copiii lor sa i se supuna. Daca educatia începe bine, statornic si hotarât, atunci foarte usor vor merge pe drumul Legii. Cel mai greu e sa pui temelia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!