"Preotul e tot om, dintre oameni. Vă mai mângâie, vă mai mustră, însă voi nu trebuie să vă supărați.Primiți, deci, pe preoți!
Căutați-i nu numai când vă merge rău în casă! Dacă vreți să nu aveți păcate multe și să nu ziceți mult, cât mai des să vă spovediți."
(Pr. Ioanichie Bălan)
)

sâmbătă, 19 ianuarie 2019

DECLARAŢIA 230 – DONEAZĂ 2% pentru Biserica ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” - Simeria - Biscaria

Donează 2%


 Începem cu multe mulțumiri la adresa celor care deja, de ani buni, redirecționează 2% din impozitul pe venit către biserica noastră!

2% din impozitul pe venitul tău poate fi direcționat către o unitate de cult, pentru a o susține. Altfel acei bani se duc tot la stat.Informaţii pentru completarea formularului 230:
Denumire entitate:  PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ SIMERIA BISCARIA
- Cont bancar: RO97 RNCB 0166 0185 1696 0001
- Cod de identificare fiscala: 4375194


Nu poţi redirecţiona dacă eşti pensionar (cu pensia neimpozabilă) sau dacă ai fost în concediu de îngrijire a copilului.
Poate fi redirecționat 2% din impozitul pe veniturile obținute din pensii în anul fiscal 2018 !
Astfel, pensionarii care în anul fiscal 2018 au obținut venituri din pensii impozitate (care au depășit suma de 2000 lei lunar), pot completa și depune Declarația 230 - venituri din pensii.

Termenul de depunere: 31 iulie 2019 • Dacă obţineţi venituri doar din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii şi vreţi să redistribuiţi 2% din impozit către aceste asociaţii non-profit o puteți face dacă veţi depune declarația 230 Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii (OPANAF 50/2019). Formular. Se depune până la data de 15 martie de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii din România, în următoarele situații, după caz:
  a) dispun asupra destinației sumei reprezentând 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult; sau
  b) dispun asupra destinației sumei reprezentând 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru acordarea de burse private, conform legii; sau
  c) dispun asupra destinației sumei reprezentând 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii.
  Formularul se depune și de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și/sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii.
  Cererea se poate depune direct la registratura organului fiscal, prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii. Program. Durată de completare: 4 minute. Motivul colectării informației: Informațiile colectate sunt necesare direcționării sumei reprezentând Până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii pentru susținerea entităților nonprofit/unităților de cult, precum și pentru restituirea cheltuielilor efectuate de persoanele fizice cu bursele private.

 • Persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate, care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fisca, vor depune Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (OPANAF 49/2018). Formular. Acest formular este inclus în această pagină doar pentru informare, și nu pentru utilizare, deoarece el se completează electronic. Se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate, care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate. Se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță (serviciul Spațiul Privat Virtual disponibil pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, la adresa https://pfinternet.anaf.ro/, sau serviciul de depunere declarații on-line existent pe portalul e-guvernare.ro). Durată medie de completare: 39 minute. Motivul colectării informației: Informațiile colectate sunt utilizate în procesul de declarare și plată a impozitului, contribuției de asigurări sociale și contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice. Program.


Formularul 230 se poate depune:
– în format hârtie direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
– online, prin serviciul Spațiul privat virtual pe pfinternet.anaf.ro
– online, semnat electronic cu certificatul digital calificat prin portalul decl.anaf.mfinante.gov.ro.PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ SIMERIA BISCARIA , mulțumește tuturor celor care au făcut până în prezent donații și așteaptă în continuare sprijinul credincioșilor pentru continuarea lucrărilor de reabilitare începute la biserica noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!